English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije v Arboretumu prebudilo dinozavre

Srce Slovenije je povezalo kar 12 občin iz svojega območja in se skupno predstavilo z 9-dnevnim programom v sklopu tradicionalne razstave tulipanov v Arboretumu Volčji potok. Najbolj je odmeval nastop skupine Orlek, s katerim se je predstavila Zagorska občina.

Od 24. aprila do 2. maja se je na odru Srca Slovenije odvijal bogat kulturno – zabavni program, ki so ga pripravili različni ponudniki in turistični akterji občin Lukovica, Komenda, Domžale, Radeče, Litija, Zagorje, Trbovlje, Moravče, Trzin, Šmartno pri Litiji, Dol pri Ljubljani in Kamnik, med katerimi je najbolj odmevala predstavitev občine Zagorje ob Savi z nastopom skupine Orlek. Vlado Poredoš, vodja skupine Orlek, je s kančkom »knapovskega« humorja dogajanje komentiral takole: »V Arboretumu je bil tak žur, da so celo dinozavri začeli migati z repi.«

Sicer so obiskovalci preko celotnega tedna lahko prisluhnili nastopom godb iz omenjenih občin, predstavili so se tamburaški orkester ter orkester harmonikašev in kitaristov ter različni izvajalci grajske glasbe. Ljudske običaje so predstavljale številne folklorne skupine ter društva, ponudniki gostinskih storitev in društev pa so poskrbeli za slastne degustacije njihovih dobrot. Skozi rdečo nit prestavitve območja Srca Slovenije so obiskovalci lahko izvedeli marsikaj novega o grajskih stavbah, ki jih v Srcu Slovenije ni malo – na ogled vabijo gradovi Gamberk, Kolovrat, Medija, Bogenšperk, Tuštanj, Krumperk, Brdo pri Lukovici, Mali in Stari grad v Kamniku ter drugi gosposki objekti, kot npr. Paviljoni v občini Dol pri Ljubljani.

Skupno predstavitev območja Srca Slovenije v Arboretumu je organizirala Agencija za razvoj turizma in podjetništva Kamnik v sodelovanju s Centrom za razvoj Litija (nosilec znamke Srce Slovenije), oblikovno zasnovo pa si je zamislil in realiziral Matej Zupančič (Medianova).

Andreja Čop, Center za razvoj Litija

Ostale fotografije z dogodka si oglejte v fotogaleriji!
 

Produkcija: Peternet