English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Oglarska dežela v novi podobi

10. september 2010 - Dole pri Litiji so eno od pilotnih območij evropskega projekta »Prisluhni glasu vasi« oz. »Listen to the voice of villages«, ki ga že drugo leto izvaja Center za razvoj Litija. Projekt je namenjen spodbujanju trajnostnega razvoja turizma na turistično manj razvitih podeželskih območjih, ki pa imajo določene potenciale za razvoj turizma. Pred kratkim so bile na Dolah postavljene označevalne table, ki iz petih smeri označujejo začetek območja Oglarske dežele. Izdelan je bil tudi priročnik celostne grafične podobe območja. V prihodnosti bo na širšem območju Oglarske dežele in ob prometnicah, ki vodijo do nje postavljenih še okrog 45 usmerjevalnih tabel, ki bodo označevale območje, oglarske domačije in oglarsko pot.

Center za razvoj Litija se aktivno vključuje v mednarodne mreže kot partner pri evropskih projektih. V okviru projekta Prisluhni glasu vasi delujemo na treh izbranih pilotnih območjih, med katerimi je tudi Oglarska dežela. Skupaj s člani lokalne vodene skupine smo opredelili projektne cilje. Zaradi pomanjkanja usmerjevalnih in označevalni tabel na območju smo se odločili, da izvedemo aktivnosti v tej smeri in table postavimo v okviru projekta. Prav tako smo želeli osvežiti obstoječ logotip Oglarske dežele in ga nadgraditi s celotno grafično podobo. Tako so bili določeni tudi ostali ključni elementi za uporabo v različnih komunikacijskih sredstvih. Za večjo prepoznavnost kraja smo izdelali tudi novo spletno stran. Predstavitev novo izdelanega priročnika celostne grafične podobe Oglarske dežele in spletne strani www.dole.si je v soboto, 11. septembra 2010, potekala v okviru prireditve Oglarska dežela 2010. Izvedel jo je Gašper Kleč iz Centra za razvoj Litija, ki je odgovoren za izvajanje projekta Listen to the voice of villages.

Za ponudnike območja bomo v nadaljevanju izvajanja projekta izdali tudi promocijske letake. S temi novimi pridobitvami želimo kraju pomagati pri krepitvi identitete, večji prepoznavnosti in tudi odgovornosti do območja. Skupaj s partnerji na Dolah želimo razviti in tudi udejanjiti sistem upravljanja območja, ki bo določil nosilca upravljanja območja in program, ki ga bo izvajal.

Ana Savšek, Center za razvoj Litija


     


 

Produkcija: Peternet