English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Center za razvoj Litija pričenja z izvajanjem kolesarskega projekta

5. oktober 2010 - Center za razvoj Litija je junija pričel z izvajanjem projekta CYCLO oziroma »Kolesarska mesta - lokalne priložnosti za trajnostno mobilnosti in razvoj turizma«. Projekt je bil odobren na razpisu v okviru programa transnacionalnega teritorialnega sodelovanja MED. Konec septembra je na Mallorci v Španiji potekalo prvo srečanje projektnih partnerjev.

Splošni cilj projekta je spodbujanje trajnostne mobilnosti v malih in srednje velikih urbanih okoljih z vključitvijo kolesarske politike v prostorsko načrtovanje. Projekt se bo izvajal 31 mesecev in bo trajal do decembra 2012. Vključenih je deset partnerjev iz držav Evropske unije na območju Sredozemskega morja (Italija, Grčija, Španija, Portugalska, Slovenija), vodilni partner pa je Občina Chiravalle iz Italije.

V letošnjem letu se bodo začele izvajati projektne aktivnosti, ki predvidevajo analizo obstoječih zmogljivosti ter politik na področju kolesarske infrastrukture, koordinator teh aktivnosti pa je Center za razvoj Litija. Kvalitetna analiza predstavlja podlago za pripravo celostnega načrta razvoja kolesarske infrastrukture (politike) in kolesarjenja v urbanem okolju. Prav tako bo Center za razvoj Litija v okviru projekta izvajal pilotne aktivnosti izhajajoče iz celostnega kolesarskega načrta, ki bo predvideval popularizacijo kolesa kot prevoznega sredstva v vsakodnevni rabi ali kot obliko mobilnosti na področju turizma.

Gregor Steklačič, Center za razvoj Litija

 
 

Konec septembra je na Mallorci potekalo prvo srečanje projektnih partnerjev, ki se ga je udeležil tudi predstavnik RCL, Gregor Steklačič

Produkcija: Peternet