English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Dobro obiskana prireditev Podeželje v prazničnem mestu

V starem mestnem jedru Litije je 23. in 24. decembra potekala tradicionalna prireditev Podeželje v prazničnem mestu, ki je bila tudi letos dobro obiskana. Poleg ponudbe podeželskih dobrot in izdelkov domačih obrti na praznično okrašenih stojnicah, so obiskovalci lahko uživali ob pestrem spremljajočem kulturno-družabnem programu.

Najmlajši so se najbolj razveselili Nodija, z velikim pričakovanjem pa so dočakali tudi Dedka mraza, ki je otroke obdaril s prazničnimi darili. Na božičnem koncertu so nastopili učenci OŠ Litija, OŠ Gradec in Glasbene šole Litija-Šmartno ter pevski zbor Gimnazije Litija. V petkovem deževnem dopoldnevu je razveselil plesno-glasbeni nastop otrok iz litijskega vrtca Najdihojca in učencev s posebnimi potrebami iz OŠ Litija.

Letošnja novost na prireditvi so bile dobrodelne stojnice VSE ZASTONJ, s katerimi smo v sodelovanju z Mladinskim centrom, Rdečim križem in Klubom študentov Kliše želeli pomagati ljudem, ki živijo v stiski oziroma pomanjkanju. Prostovoljci so zbirali igrače in oblačila za otroke in odrasle ter jih razdeljevali naprej vsem tistim, ki jih potrebujejo. Za presežne količine zbranih stvari je poskrbel Rdeči križ Litija, na katerega se lahko tudi sicer obrnete, če se znajdete v stiski.

Center za razvoj Litija in Občina Litija se za podporo zahvaljujeta sodelujočim organizacijam: Jarina, Mladinski center Litija, Rdeči Križ Litija, Klub litijskih in šmarskih študentov, Društvo prijateljev mladine Litija, Prostovoljno gasilsko društvo Litija, Center za socialno delo Litija, Knjižnica Litija, Osnovna šola Litija, Osnovna šola Gradec, Gimnazija Litija, Vrtec Litija, Univerza za tretje življensko obdobje.

Letak s programom prireditve si lahko ogledate
tukaj.

Ana Savšek, Center za razvoj Litija

    



Produkcija: Peternet