English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Javna predstavitev projekta Aktos

6. april 2011 - V okviru evropskega projekta Aktos, ki se ukvarja s prenosom dobrih praks za spodbujanje podjetništva na podeželju, Center za razvoj Litija vabi na javno predstavitev projekta, ki bo potekala v sredo, 13. aprila 2011 ob 13. uri na Osnovni šoli Gradec v Litiji. Na javni predstavitvi, ki bo potekala v okviru delavnice z učitelji, bodo sodelovali predstavniki Centra za razvoj Litija in mag. Violeta Bulc, prisotni pa bodo tudi partnerji projekta Aktos iz štirih evropskih držav (Švedska, Španija, Latvija, Bolgarija), ki se bodo v naslednjem tednu mudili na srečanju partnerjev v Sloveniji.

Projekt Aktos je bil odobren v okviru programa Vseživljenjsko učenje, prepoznali pa smo ga kot priložnost za nadgraditev vsebin, ki jih na litijskih izobraževalnih ustanovah izvajamo že daljše obdobje. Z namenom, da se nadgradijo redni šolski programi s podjetniškimi vsebinami, predvsem pa povežejo osnovne šole, gimnazija ter druge izobraževalne institucije v lokalnem okolju, smo v marcu pričeli z delavnicami z učitelji in predstavniki šol.

Po predstavitvi bo sledila zadnja v sklopu delavnic z učitelji litijskih šol, katerih namen je razširiti razumevanje in vlogo šolskega sistema pri ustvarjanju blaginje družbe, ozavestiti potencialne nove vsebine in poklice za mlade v prostoru in povezati napredne sile v šolskem sistemu za aktivnejšo vlogo pri razvoju ljudi v občini.

Ana Savšek, Center za razvoj Litija

Produkcija: Peternet