English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Dobre prakse razvoja turistične ponudbe na koroških kmetijah

11. april 2011 - V okviru projekta Prisluhni glasu vasi, ki ga na treh pilotnih območjih v Srcu Slovenije izvaja Center za razvoj Litija, smo 9. aprila 2011 za predstavnike lokalno vodenih skupin (Velika planina, Jablaniška dolina, Oglarska dežela) izvedli študijski obisk na Koroškem.

Na Ribniškem Pohorju, na dobrih 900 metrih nadmorske višine, smo obiskali hribovsko kmetijo Kralj, ki se ukvarja s predelavo mleka in izdelovanjem mlečnih izdelkov. Na kmetiji Klančnikovih v bližini Dravograda smo si njihovo lastno lovišče z divjadjo ogledali kar iz turističnega vlakca. Na turistični kmetiji Lešnik nad Slovenj Gradcem nam je gospodar prikazal izdelovanje skodel ter nas hkrati seznanil z dejavnostjo na kmetiji in usmeritvijo v turizem kot dopolnilno dejavnost.

Študijski obisk je bil organiziran z namenom, da se ponudniki iz našega območja seznanijo s primeri dobrih praks v drugih delih Slovenije in se opogumijo, da svojo turistično ponudbo še nadgradijo, tudi z razvojem dopolnilnih dejavnosti na kmetijah.

Gašper Kleč, Center za razvoj Litija


     
 

Produkcija: Peternet