English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Župani o pomenu lokalne samooskrbe

20. april 2011 - Z zavedanjem o vse večjem pomenu lokalne samooskrbe, je Center za razvoj Litija v sodelovanju z zadrugo Jarina 18. aprila 2011 v Dolskem organiziral delovno srečanje za predstavnike občin območja Srca Slovenije. Poudarek je bil predvsem na lokalni samooskrbi s hrano in energijo.

Številčna udeležba s strani občin in državnih institucij potrjuje pomembnost in aktualnost teme. Poleg županov in predstavnikov občin iz območja so bili na srečanju prisotni tudi predstavniki Direktorata za zdravo hrano pri Ministrstvu za kmetijstvo, predstavniki Kmetijsko gozdarskega zavoda Slovenije in Službe Vlade RS za razvoj in evropske zadeve.

Prisotni so se seznanili z dobrimi praksami lokalne samooskrbe s hrano in energijo, ki se že izvajajo na območju. Center za razvoj Litija in zadruga Jarina sta uspešno vzpostavila mrežo lokalne samooskrbe s hrano, ki jo je na srečanju predstavila Nataša Smrekar, koordinatorka lokalne samooskrbe s hrano v Srcu Slovenije. Svojo uresničeno vizijo na področju samooskrbe z energijo je predstavil župan Občine Šentrupert, Rupert Gole. Vsi udeleženci srečanja so si bili enotni, da je potrebno slediti predstavljenim praksam na celotnem območju Srca Slovenije. Bistvo uspešne zgodbe je namreč povezovanje na vseh nivojih.

Mojca Hauptman, Jarina

Produkcija: Peternet