English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Zadnjo majsko nedeljo poskusite domače jagode in šparglje

11. maj 2011 - Kulinarika in prijetno druženje za vso družino je vodilo prireditve Dan jagod in špargljev, ki se bo v nedeljo, 29. maja 2011 odvijala v vasici Breg pri Litiji. Od Litije je oddaljen dva, od Ljubljane pa 40 kilometrov. V dobre pol ure vožnje iz prestolnice se na podeželju lahko naužijemo svežega zraka in domačih dobrot.

Od 10. ure dalje boste lahko na prireditvi, ki bo letos že drugič potekala pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, poskusili okusne jedi iz špargljev, pa tudi jagodne sladice in napitke. Kulinarične užitke bodo dopolnile še sveže pečene postrvi in jedi iz žara. Sveže jagode in šparglje, ki jih v vasi pridelujejo domačini, boste lahko tudi kupili.

Domačini bodo na številnih stojnicah predstavili lokalne dobrote in izdelke domače in umetnostne obrti. Prijetno podeželsko vzdušje bodo popoldne dopolnile zabavne igre, pri katerih se bodo za nagrade potegovale ekipe štirih tekmovalcev. Tako kot vse na prireditvi, bo tudi glasba "domača". Igral bo ansambel Litijski odmev, priložnost bo tudi za ples na livadi.

Prireditev organizirajo krajevna skupnost in društva iz Brega in Tenetiš. Podprl jo je tudi Center za razvoj Litija, ki na območju Jablaniške doline izvaja evropski projekt Prisluhni glasu vasi. Izkupiček od prireditve bo namenjen obnovi gasilskega doma na Bregu, obiskovalci pa bodo lahko prizadevanja organizatorjev podprli s sodelovanjem v srečelovu.

Preživite prijetno nedeljsko popoldne ob domačih kulinaričnih dobrotah v Srcu Slovenije!



Produkcija: Peternet