English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V pripravi je Lokalni razvojni program občine Ivančna Gorica

3. junij 2011 - V okviru priprave strateškega dela Lokalnega razvojnega programa (LRP) občine Ivančna Gorica so bile v mesecu maju izvedene tri delavnice za področja družbeno okolje, gospodarstvo ter okolje, prostor in infrastruktura. Delavnic so se udeležili predstavniki občinske uprave, javnih institucij v občini, podjetniki in podjetja, predstavniki nevladnega sektorja in drugi zainteresirani. Odziv na delavnice je bil precej dober, pogrešali pa smo več predstavnikov društev ter predstavnike kmetijskega sektorja, s katerimi se bomo predvidoma sestali v mesecu juniju.

S pomočjo moderatorke mag. Violete Bulc so udeleženci z delom po skupinah nadgradili strateške cilje občine in strategije za doseganje ciljev, definirane na prvih dveh delavnicah ter k posameznim ciljem podali številne konkretne projektne ideje. Le-te se bodo opredelile po prioritetah in konkretizirale v smislu nosilcev, ciljev, rokov za izvedbo, stroškov in virov financiranja v drugem delu, ko se bo pripravljal izvedbeni del lokalnega razvojnega programa, v septembru in oktobru. Že v poletnih mesecih pa bomo opravljali osebne intervjuje s posameznimi nosilci predlaganih projektov s ciljem identifikacije izvedbenih projektov, kar bo osnova za delavnice v septembru in oktobru.

V juniju bo tako pripravljen osnutek strateškega dela LRP, po pridobitvi dodatnih mnenj in predlogov s strani razvojne akcijske skupine, ki je odgovorna za stalno spremljanje priprave dokumenta, pa bo v začetku julija pripravljen usklajen strateški del LRP.

O vseh aktivnostih priprave LRP vas bomo obveščali na spletni strani Občine Ivančna Gorica in v lokalnem časopisu. Vabimo vas, da se nam pridružite in postanete aktivni soustvarjalci razvojne zgodbe občine Ivančna Gorica!

Saša Ceglar, Center za razvoj Litija

Produkcija: Peternet