English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Vabljeni na tretji Spomladanski sejem v Dolu!

8. junij 2011 - Tudi letos bo v Dolu pri Ljubljani v nedeljo, 12. junija 2011, od 12. ure dalje na trgu pred župniščem potekal zdaj že tradicionalni Spomladanski sejem. Domačim obiskovalcem in gostom, ki Deželo Jurija Vege morda manj poznajo, bodo predstavili običaje in odlično lokalno kulinariko, za katero bodo tudi tokrat poskrbeli vsi trije aktivi žena, pa tudi kmetijske pridelke, zbrane pod blagovno znamko Naravnost z dežele.

Sodelujoče kmetije se bodo predstavile s svežo zelenjavo in sadjem, pridelanim na njihovih vrtovih, na stojnicah pa bomo lahko izbirali tudi med vrhunskimi vini, odličnim oljčnim oljem, lončarskimi izdelki in izdelki umetnostne obrti, slamnikarstvom, se učili spretnosti vezenja umetnih muh in se seznanili z delovanjem številnih lokalnih in gostujočih društev.

Letošnji sejem bo obogaten z nastopom otrok iz OŠ Janka Modra Dol pri Ljubljani, z vodeno predstavitvijo razstavljavcev, animacijo za otroke, predstavitvijo starih brizgaln, zabavni del sejma pa bodo še popestrili glasbeniki Glasbene šole Pustotnik, ansambel Leteči muzikanti in nastop Mance Špik!

Na svoj račun boste tudi letos prišli vsi ljubitelji rekreacije. TSK Jub Dol bo letos že drugič v okviru sejma organiziral pohod v nordijski hoji, namenjen prav vsem – začetnikom, rekreativcem in tekmovalcem, otrokom in starejšim. Ljubitelji te zdrave in prijetne rekreacije ste vabljeni na prizorišče sejma že ob 10. uri, ko se boste do 11h lahko najprej seznanili z osnovami nordijske hoje, potem pa se boste pod strokovnim vodstvom odpravili na krajši potep mimo Koranta in ga zaključili na prizorišču sejma ob 13. uri.

V primeru slabega vremena bo sejem odpadel, pohod v nordijski hoji pa bo organiziran v vsakem vremenu.

Vir: dol.si


Produkcija: Peternet