English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V Ivančni Gorici tržnica z zdravimi lokalnimi pridelki

30. maj 2011 - V sklopu praznovanja praznika občine sta bili v soboto, 28. maja 2011, v središču Ivančne Gorice na Sokolski ulici (pri kulturnem domu) odprta nova tržnica in otroško igrišče. Z odprtjem tržnice želi Občina spodbuditi lokalno samooskrbo, ki bo omogočala, da bodo imeli domači pridelovalci hrane, izdelovalci različnih izdelkov domače obrti in drugi, možnost svoje pridelke in izdelke prodati v domačem kraju. Na drugi strani pa bodo občani kot potrošniki lahko »doma« kupili zdravo in tako rekoč doma pridelano hrano.

Na tržnici bodo prodajali domači ponudniki oz. pridelovalci, za celostno pokritost ponudbe pa bo po potrebi skrbelo podjetje Jarina, zadruga za razvoj podeželja, ki izvaja lokalno samooskrbo na območju občin Srca Slovenije, katerega del je tudi Občina Ivančna Gorica.

Ob otvoritvi tržnice je prodajalce in obiskovalce pozdravil župan Dušan Strnad, ki je skupaj s predstavniki KS Ivančna Gorica, Jarine in kmetije Erjavec slavnostno prerezal trak. Tržnica bo odprta vsako soboto med 7. in 11. uro.

Vir: ivancna-gorica.si


Produkcija: Peternet