English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Vabljeni v Oglarsko deželo!

1. september 2011 - Na Dolah pri Litiji bo v soboto, 10. septembra 2011 potekala tradicionalna etnološka prireditev Oglarska dežela, na kateri boste obiskovalci spoznali dejavnosti, ki so povezane z oglarjenjem in življenjem v Oglarski deželi. Rekreativci se lahko v jutranjih urah iz Litije, Radeč in Trebnjega podate na kolesarski vzpon na Dole, organiziran pa bo tudi brezplačen izlet z avtobusom po Oglarski deželi.

Na prireditvi Oglarska dežela 2011, ki jo organizira Krajevna skupnost Dole pri Litiji v sodelovanju z lokalnimi društvi, Občino Litija, Centrom za razvoj Litija, zadrugo Jarina in Zavodom za gozdove RS, bodo obiskovalci spoznali tradicijo oglarjenja, ki je danes ena skoraj že izginulih obrti.

Obiskovalci se bodo lahko ob 11. uri udeležili brezplačnega vodenega izleta z avtobusom po Oglarski deželi. Potekala bo tudi novinarska konferenca ter odprtje novih turistično-informativnih tabel, ki so bile postavljene v okviru projekta evropskega Prisluhni glasu vasi. V popoldanskih urah se bodo na Dolah odvijale zabavne igre med društvi, oglarji bodo prižgali kopo, na stojnicah bodo na voljo domače dobrote, za razpoloženje pa bo poskrbel ansambel Veseli Dolenjci.

Okusite utrip podeželja in življenja v Oglarski deželi nekoč in danes, pridite na Dole pri Litiji – v kraj, kjer še živi oglarstvo! Vabilo si lahko ogledate tu.

  

Produkcija: Peternet