English

LAS SRCE SLOVENIJE

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Aplikacija Walk'n'Smile na voljo za uporabnike

 12. november 2018 - V okviru projekta CityWalk je nastala aplikacija Walk'n'Smile, ki je namenjena promociji hoje v mestih.
Več o tem
Priložnost za rokodelce v okviru projekta "Zgodbe rok in krajev"

6. september 2017 - Rokodelstvo je pomemben steber kulturne dediščine in identitete Slovenije. Prav zato so se občine Litija, Kamnik, Lukovica, Moravče, Dol pri Ljubljani, Šmartno pri Litiji združile v LAS Srca Slovenije in pristopile k projektu "Zgodbe rok in krajev".  


Več o tem
LAS Srce Slovenije objavil 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2017 za sklad EKSRP

28. april 2017 - Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije je na spletni strani www.las-srceslovenije.si/sl_SI/javnost/ objavila 1. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2017 za Kmetijski sklad (EKSRP). Rok za oddajo vlog na javni poziv je 30. junij 2017.


Več o tem
Pisarne LAS Srce Slovenije v Litiji, Kamniku, Lukovici in Moravčah

27. marec 2017 - Vse zainteresirane prebivalce, ki imate projektne ideje, primerne za prijavo na javni poziv Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, vabimo, da nas obiščete in pomagali vam bomo z usmeritvami pri razvoju vaše ideje. Rezervirajte si termin na eni izmed lokacij v Litiji, Kamniku, Lukovici ali Moravčah.
Več o tem
LAS Srce Slovenije je objavil javni poziv za izbor operacij v letu 2016

23. september 2016 - Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije je na spletni strani Las Srce Slovenije dne 23.9.2016 objavila javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2016.
Več o tem
LAS Srce Slovenije je objavil 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2016

Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije je na spletni strani www.las-srceslovenije.si/sl_SI/javnost/ dne 23.9.2016 objavila javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju
občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2016
.Več o tem
LAS Srce Slovenije je objavil 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2016

23. september 2016 - Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije je na spletni strani www.las-srceslovenije.si/sl_SI/javnost/ dne 23.9.2016 objavila javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2016.
Več o tem
LAS Srce Slovenije – napoved prvega razpisa

18. julij 2016 -  Predvidoma v mesecu septembru bo objavljen prvi javni poziv LAS Srce Slovenije za sofinanciranje projektov, ki bodo sledili Strategiji lokalnega razvoja LAS. Pisarna LAS svetuje in usmerja potencialne prijavitelje, zato vabljeni, da nas v primeru, da imate konkretno projektno idejo, kontaktirate (01 8962 710, las@razvoj.si).

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije na ogledu dobrih praks v Mostarju

19. april 2016 - Od 14. do 16. aprila je v okviru projekta LAGs4EU, sofinanciranega iz programa Evropa za državljane, potekal ogled dobrih praks v Mostarju v Bosni in Hercegovini, ki so se ga udeležili posamezniki iz občin Kamnik, Litija, Lukovica, Šmartno, Moravče in Dol pri Ljubljani, ki sodelujejo v LAS Srce Slovenije. Poseben poudarek je bil na podjetništvu mladih.

Več o tem
Delavnica za podjetnike: Koraki do uspešne prodaje

28. januar 2016 - Izobraževalni center Geoss v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije vabi podjetnike na delavnico "Koraki do uspešne prodaje". Delavnica bo potekala v sredo, 10. februarja 2016, od 9. do 14. ure v prostorih Izobraževalnega centra Geoss, Cesta Komandanta Staneta 2, Litija.

Več o tem
Z našim voščilom v leto 2016Več o tem
Oživljamo staro mestno jedro Litije: Lončarska delavnica za otroke in starše

16. november - Otroci in starši vabljeni na rokodelsko delavnico na Turistično točko Srca Slovenije v staro mestno jedro Litije, v sredo, 2. decembra 2015, ob 17. uri. Izdelali boste manjšo potičnico – lončen modelček za potico in druge sladice, ki ga boste lahko uporabili pri peki ob prihajajočih praznikih. Druženje s priznano lončarko Mojco Žalik vas bo popeljalo v svet oblikovanja gline in ustvarjanja na lončarskem vretenu. Ne zamudite izjemnega doživetja!

Več o tem
LAS Srce Slovenije na ogledu dobrih praks med Snežnikom in Nanosom

20. oktober 2015 - V petek, 16. oktobra 2015, je potekala strokovna ekskurzija LAS Srce Slovenije. Ogleda dobrih praks na podeželju med Snežnikom in Nanosom se je udeležilo 20 članov LAS Srce Slovenije.

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije izbran za voditelja LAS Srce Slovenije

29. september 2015 - V ponedeljek, 28. septembra 2015, je v Dolskem potekala 2. seja skupščine LAS Srce Slovenije, ki jo je vodil predsednik Željko Savič. Člani so za voditelja lokalne akcijske skupine v obdobju 2014-2020 ponovno izbrali Razvojni center Srca Slovenije, ki je opravljal to nalogo že tudi v prejšnjem programskem obdobju.

Več o tem
Vikendi odprtih vrat pri turističnih ponudnikih Srca Slovenije 2015

19. avgust 2015 - Sezona nepozabnih potepov po Srcu Slovenije se začenja! Spoznajte posebnosti Srca Slovenije na vikendih odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji, Lukovici, Litiji in Kamniku! Pričakujte doživetja s posebnimi ugodnostmi in presenečenji. Spoznavajte rokodelske in druge tradicije, presenetite otroke s posebnimi dogodivščinami, razgibajte se v krajih posebnih razgledov in s potepanji od enih do drugih vrat sodelujte v nagradni igri za družinsko kopanje v Termah Snovik!

Več o tem
Srce Slovenije se povezuje s srcem Istre

partnerji_po_podpisu_dogovora_o_sodelovanju27. julij 2015 - Na delovnem obisku v Pazinu na Hrvaškem je 24. julija 2015 direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek podpisala dogovor o sodelovanju s partnerji, ki sodelujejo pri evropskem projektu LAGs4EU.

Več o tem
Začenja se izmenjava znanj med lokalnimi akcijskimi skupinami

12. julij 2015 – Od 10. do 12. julija je v Kližski Nemi na Slovaškem potekalo uvodno srečanje predstavnikov partnerjev, sodelujočih v projektu Local Action Groups for better EU (LAGs4EU), ki je sofinanciran s strani evropskega programa Evropa za državljane. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki Srca Slovenije in si ogledali primere dobrih praks.

Več o tem
Vabilo na 2. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja

29. april 2015 - Vabimo vas na 2. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja LAS Srce Slovenije, ki bo potekala v četrtek, 7. maja 2015 v Matični knjižnici Kamnik, s pričetkom ob 16.30 uri in predvidenim zaključkom ob 20.30 uri.

Na 1. delavnici, ki je bila 23. aprila v Dolskem, so že bili oblikovani nekateri projektni predlogi, usmerjeni v ključna razvojna področja. Na 2. delavnici bomo nadaljevali z zbiranjem, pregledom, presojo, povezovanjem in nadgrajevanjem projektnih predlogov ter z oblikovanjem kriterijev vrednotenja in indikatorjev spremljanja uspešnosti.

Več o tem
Delavnice za novo strategijo lokalnega razvoja

23. april 2015 - LAS Srce Slovenije projekte do leta 2020 usmerja v ustanavljanje novih delovnih mest, storitve na podeželju, varstvo okolja in večjo vključenost mladih, žensk in ranljivih skupin na podeželju. Projekte za vključitev v novo strategijo lokalnega razvoja snujemo na delavnici, ki bo še 7. maja 2015. Sodelujte s predlogi!

Več o tem
Vabilo na 1. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja 2014-2020

15. april 2015 - Vabimo vas na 1. delavnico za pripravo nove strategije lokalnega razvoja, ki bo potekala v četrtek, 23. aprila 2015 v Vegovem hramu v Dolskem, s pričetkom ob 16.30 uri in predvidenim zaključkom ob 20.30 uri.

Delavnica bo potekala v dveh delih – po skupnem premisleku o želeni prihodnosti našega območja bomo evidentirali konkretne projekte, ki bodo pripomogli k realizaciji želene skupne prihodnosti območja LAS Srce Slovenije. Postanite aktivni soustvarjalec razvoja podeželja Srca Slovenije in se nam pridružite!

Več o tem
Produkcija: Peternet